23/2/16

0 Desnonaments


Tolerància 0 amb els desnonaments!

Cal una resposta immediata de les administracions públiques

  • BLANES SOLIDARI I ELS GRUPS MUNICIPALS DE BATEGA, CUP, EUiA-ICV  DEMANEN A L'EQUIP DE GOVERN EL REALLOTJAMENT IMMEDIAT ALS PISOS BUITS DEL CARLES FAUST DE DUES FAMÍLIES DESNONADES 
  • UNA DE LES FAMÍLIES HA HAGUT D'OCUPAR UN PIS AMB EL SUPORT DE LA PAHC I DEMANA LA COMPRENSIÓ DELS VEÏNS DAVANT LA SEVA SITUACIÓ D'EMERGÈNCIA
Avui, dimarts 23 de febrer, després de tres ajornaments en les dates de desnonament d’una família amb dos nens petits, es complia el termini per efectuar el llançament definitiu fixat pel jutjat.
Dimecres 17, l’assemblea de la PAHC, que ha assumit aquest cas, ja havia convocat a mobilitzar-se per evitar el llançament i amb el suport d’altres entitats i persones es va aconseguir paralitzar-ho, tot i que es van produir moments de tensió i nervis previs a la negociació amb els agents judicials i els mossos d’esquadra.
Davant la situació d’emergència diumenge al vespre Blanes Solidari va arribar a un acord amb els grups municipals d’EUiA-ICV, Batega i la CUP per demanar a l’Alcaldia i l’Equip de Govern una resposta immediata a aquesta situació d’emergència.


La comunicació signada fa referència als informes de serveis socials en els que es sol•licitava l’ajornament perquè “per tal de donar compliment a la llei 24/2015 de 29 de juliol, necessitem més temps per poder gestionar el reallotjament d'aquesta família a través de la mesa d’emergència de la Generalitat de Catalunya, la qual cosa ja esta en tràmit.”
A més té en compte altres consideracions importants, com ara:
- Les tramitacions de serveis socials encara no han donat resultat tot i l’emergència de la situació i s’han esgotat els límits i terminis d’un nou ajornament.
- L’alternativa de l’equip de govern municipal és un reallotjament provisional per a la família en una pensió, amb el que això representa de precarietat i desestructuració per a la família.
- Hi ha habitatges buits i disponibles als antics pisos dels mestres del Carles Faust.
- És d’obligada aplicació la llei 24/2015 que contempla que les administracions han de garantir el reallotjament digne dels afectats quan hi ha obert un procés judicial de desnonament per manca de pagament de la hipoteca o del lloguer, amb recursos baixos en la unitat familiar, i sense alternativa residencial en cas de produir-se el desnonament.
- L’agreujament del procés tenint en compte que les persones propietàries de l’immoble es troben en una situació familiar molt complexa, amb fills també al seu càrrec, i necessiten ocupar amb urgència el seu pis. Ens trobem doncs amb dues famílies afectades que necessiten d’actuacions ràpides i efectives que no causin perjudici a ningú.

Per aquests motius, els grups municipals i entitats que signen la comunicació demanen a l' Alcaldia i l’Equip de Govern que amb caràcter d’urgència i provisionalitat mentre es resolen les tramitacions iniciades per Serveis Social, es procedeixi a reallotjar aquesta família en un d’aquests pisos buits dels antics habitatges per a mestres de l’Escola Carles Faust, i que aquesta mesura es faci extensiva a una altra família que viu una situació semblant i en aquests moments i es troba allotjada en una pensió.
En aquests moments Ajuntament encara no ha donat resposta a la necessitat de reallotjar aquesta família que, davant la imminència de la situació i amb el suport de la PAHC, s’ha vist obligada a ocupar un altre pis - buit des de fa anys -, al barri, mentre es resol el seu problema.
La família demana comprensió als veïns davant aquesta situació d'emergència i apel·la a la solidaritat necessària per resoldre les contradiccions que aquestes situacions, no desitjades per ningú, poden crear.