19/4/20

Acta reunió assemblea d'africans



Assemblea de Veïns de Blanes d’Origen Africà
Dia: diumenge 9 de de febrer de 2020
Lloc: Ateneu Sa Fera Ferotge, Mas Enlaire 3.
Assistents: 17 persones en representació de l'Associació d'africans Sa Forcanera, Blanes Solidari, altres associacions i a títol personal.

Temes tractats a l'assemblea de avui.-
1. El problema del lloguer de pisos i les seves conseqüències de sobreocupació i sobreempadronament.
2. La cooperació amb els pobles africans d'origen. Què podem fer?
3. Com ens coordinem i mantenim l'assemblea.

1.- El problema de el lloguer de pisos i les seves conseqüències de sobreocupació i sobreempadronament.

Es fa una valoració del problema que estan patint moltes persones, ciutadans i ciutadanes de Blanes d'origen africà:
- Sobreocupació i sobreempadronament en els pisos.
- Preus de lloguer molt alts i en molts casos impossibilitat de pagar les fiances.
- Discriminació de propietaris i immobiliàries que no lloguen a persones d'origen africà, tot i que estiguin en disposició de garantir el lloguer amb una feina fixa.
- Manca d'oferta de pisos de lloguer social i ineficàcia de la Borsa municipal d'habitatge per resoldre aquesta situació.

S'acorda:
1.1 Comunicat.-
- Recuperar el comunicat que ja va ser aprovat en una assemblea anterior. Es torna a llegir i valorar: la situació no ha canviat res des que es va proposar per primera vegada fa ja dos anys.
- Passar-ho a totes les associacions d'africans perquè ho valorin i signin.
- Fer-ho públic el més aviat possible: s'enviarà a totes les entitats i es deixarà en un lloc disponible perquè el signi un representant de cada associació. Quant es tinguin les firmes s'enviarà als mitjans de comunicació, a l'alcaldia, a la Borsa Municipal d'habitatge, als grups municipals i a les immobiliàries.
1.2 Fer grups de quatre, cinc o sis persones, de familiars o d'amics, que necessiten habitatge per llogar col·lectivament.
1.3 Fer visible el problema organitzant concentracions.

2.- La cooperació amb els pobles africans d'origen. Què podem fer?

Es valora que diàriament joves d'Àfrica, familiars, fills d'amics, emigren jugant-se la vida al desert o al mar. És dolent per a ells, perquè pateixen, pateixen fam, maltractaments, agressions i esclavitud i molts moren en l'intent d'arribar a Europa. És dolent per als països d'origen, perquè perden la major riquesa que pot tenir un poble, la joventut i el seu futur.
Es valora que cal que treballem per millorar les condicions de vida dels pobles d'origen a l'Àfrica perquè els joves no hagin d'emigrar.
I per a això cal organitzar-se, preparar projectes, coordinar-se i presentar als ajuntaments i a les administracions que tenen ajudes per a la cooperació i el desenvolupament, 2 projectes a l'any, per exemple, acordats entre totes les associacions africanes, de manera que tots treballem aquest any per aquests dos projectes, muntant parades solidàries, fent concerts, i explicant els projectes i la situació que es viu als pobles africans.
S'acorda:
Organitzar una reunió de totes les associacions per veure quins projectes serien prioritaris i seleccionar dues zones dels països d'origen africans per a, en contacte amb el Fons Català i la Coordinadora d'ONG solidàries de Girona, preparar dos projectes i començar a treballar.

3.- Com ens coordinem i mantenim l'assemblea.
S'acorda:
A més dels contactes per signar el comunicat de l'lloguer i entre les associacions, l'assemblea es autoconvocará el segon diumenge de cada mes a l'Ateneu a les 4 de la tarda.

La propera reunió serà el dia 8 de març a les 4 h de la tarda
a l'Ateneu Sa Fera Ferotge, Mas Enlaire 3, en front del mercat municipal


 (Assemblea anul·lada com a conseqüència de la situació provocada per la pandemia del Covid-19)