19/4/20

PROGRAMA D’AJUTS DE BLANES SOLIDARI DAVANT LA SITUACIÓ ACTUAL


 PROGRAMA D’AJUTS DE BLANES SOLIDARI DAVANT LA SITUACIÓ ACTUAL
La crisi generada per la pandèmia del COVID-19 està afectant d’una manera intensa als sectors de població més vulnerables i especialment, als sectors de persones migrants sense papers amb els que nosaltres treballem.
Moltes d’aquestes persones s’han dirigit a nosaltres en demanda d’ajuda, sobre tot alimentària. Es tracta en molts casos de persones que mai han recorregut als serveis socials perquè han vingut mantenint una autosuficiència precària que ara ha desaparegut amb la pèrdua de l’escassa i inestable feina que venien fent i l’obligat confinament.
Des del servei ASCI hem valorat la necessitat de donar resposta en lo possible a aquesta situació en dos línies de treball:
Pal·liar en la mesura de les nostres possibilitats les primeres necessitats d’aquestes persones amb una petita organització autònoma i en col·laboració amb altres entitats.
Acompanyament i mediació amb serveis socials i altres administracions i entitats.
Assessorament i acompanyament funcional sobre qüestions administratives i legals que puguin derivar-se de la crisi.

 COM POTS COL·LABORAR?
1.- Informant-nos si coneixes alguna família que estigui en situació de greu necessitat.
2.- Ajudant des de casa a organitzar i digitalitzar dades per facilitar la distribució.
3.- Apuntant-te com a col·laborador en les tasques d’adquisició i/o distribució dels lots d’ajut. Donarem el teu nom, identitat, telèfon i número de matrícula del cotxe a Serveis Socials per a que Protecció Civil tingui constància que el teu trànsit es deu a una funció solidària.
4.- Aportant aliments o productes de primera necessitat al rebost solidari.
5.- Col·laborant econòmicament en la caixa de resistència i solidaritat per a l’adquisició de productes de primera necessitat, mitjançant el compte de Blanes Solidari ES37 2100 3714 21 2200296109.
Pots contactar-nos a través de qualsevol company/a de Blanes Solidari o dels correus: