19/4/20

Proposta ASCI COVID-19

Proposta del Servei ASCI de Blanes Solidari davant la situació actual

La crisi generada per la pandèmia del COVID-19 està afectant d’una manera intensa als sectors de població més vulnerables i especialment, als sectors de persones migrants sense papers amb els que nosaltres treballem.
Moltes d’aquestes persones s’han dirigit a nosaltres en demanda d’ajuda, sobre tot alimentària. Es tracta en molts casos de persones que mai han recorregut als serveis socials perquè han vingut mantenint una autosuficiència precària que ara ha desaparegut, amb la pèrdua de l’escassa i inestable feina que venien fent i l’obligat confinament.
Des del servei ASCI hem valorat la necessitat de donar resposta en lo possible a aquesta situació en dos línies de treball:
- Pal·liar en la mesura de les nostres possibilitats les primeres necessitats d’aquestes persones amb una petita organització autònoma i en col·laboració amb altres entitats amb més mitjans
- Acompanyament i mediació amb serveis socials i altres administracions i entitats, en uns moments en què aquests serveis estan ‘precaritzats’ al màxim.
- Assessorament i acompanyament funcional sobre qüestions administratives i legals que puguin derivar-se de la crisi. 

Per abordar el primer punt ens plantegem i demanem la col·laboració de totes les companyes i companys de Blanes Solidari en dos aspectes:
- Organitzar un petit rebost d’aliments que permeti complementar altres serveis (Càritas, Bon Samarità)
- Generar una caixa de resistència amb aportacions voluntàries que podrà evolucionar en funció de les possibilitats i resposta dels participants.

Des del servei ASCI sotmetem aquesta proposta a la vostra consideració.